12 Mart 2015 Perşembe

SODALI MİLFÖY BÖREĞİ


Malzameler
1 kg milföy hamuru
1 adet yufka
1 adet yumurta,
1 şişe maden suyu
1 fincan sıvı yağ
İçi İçin
Yarım kilo pırasa,
1 yemek kaşık salça
Pulbiber
Tuz
Hazırlanışı
Pırasaları ince ince doğrayalım.Tavada biraz sıvıyağla pırasaları kavuralım. Üzerine salçasını, tuzunu ve istediğimiz baharatlarıda ekleyelim, pırasalar suyunu çekene kadar kavurup,soğumaya bırakalım..
Hazırlanışı
Börek tepsimizi yağlamadan milföylerin yarısını tepsimizin tabanına yan yana dizelim.Yufkanın kenarlarını, tepsiden sarkacak şekilde milföylerin üzerine serelim. Hazırladığımız iç malzemeyi yufkanın üzerine yayalım. Kenarlarını iç malzemenin üzerini örtecek şekilde içeri katlayalım.Kalan milföyleri de yufkanın üstüne
dizelim.Milföylerin kesik yerlerinden dilimleyelim.
Bir kabın içine sıvıyağı,yumurta, maden suyunu koyalım ve çırpalım.
Böreğin üzerine her yere eşit gelecek şekilde dökelim, ve en az 1 saat dinlendirelim.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder