14 Mart 2015 Cumartesi

FİNCAN KEK


Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 adet portakal kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.Ardından süt, kakao,portakal kabuğu rendesi,un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
Fincanların içini sıvıyağ ile yağlayalım.Kek harcını fincanlardan bir parmak aşağı gelecek şekilde dolduralım ve tencere içine yerleştirelim. Yarısına kadar su ilave edelim.Üzerine kağıt havlu koyup tencerenin kapağını kapatalım.Kaynamaya başladığı zaman altını kısıp 20 dakika pişirelim.Pişen keklerimizi servis tabağımıza alalım.Üzerlerini dilediğimiz şekilde süsleyelim.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder