25 Mart 2015 Çarşamba

HASANPAŞA KÖFTE


Köfte için
500 gr. kıyma
1 adet soğan
3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
Püre için
3-4 adet patates
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Sos için
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
1 fincan rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı
Köfte malzemeleri ile köftemizi yoğuralım. 20 dakika buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenen köfteleri elimizle şekillendirip çanak şeklinde köfteler yapalım.
Yaptığımız köfteleri yağlanmış borcama dizelim. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirelim.
Patatesleri soyalım ve küp küp doğrayalım.1 bardak süt ile kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayalım.Tuz ve karabiber ekleyerek ocaktan alalım.
Patatesleri mikser ile püre haline getirelim.
Pişen köftelerimizi fırından çıkaralım ve içlerine püremizi koyalım.Üzerlerine kaşar rendesi serpiştirelim. .Bu arada sosunu hazırlayıp borcamın kenarından sosumuzu dökelim.5-6 dakika daha fırınlayıp servis yapalım.
Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder