28 Mart 2015 Cumartesi

NAZAR BONCUKLU KURABİYE


Malzemeler
Hamuru için
250 gr. oda sıcaklığında tereyağ
2 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı un
Yarım limon suyu
Kurabiyeleri ıslatmak için
1 kase süt
Kurabiyeleri bulamak için
1 kase haşhaş
Üzeri için
Kremşanti
Mavi gıda boyası
Hazırlanışı
Tencerenin içerisine 3 su bardağı su, 3 su bardağı şekeri koyup kaynamaya bırakalım.Kıvama geldikten sonra ocaktan almadan limon suyunu ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım.
Hamuru için, derin bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki tereyağ ve diğer malzemeleri ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak, önce süte batırıp sonra haşhaşa bulayalım..Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derceli fırında kurabiyelerimizi pişirelim.
Kurabiyelerimiz fırından çıktıktan 2 dakika kadar sonra üzerlerine soğuk şerbetimizi dökelim.
Şerbetini çeken kurabiyelerimizin üzerine marmelat kremşanti ve mavi gıda boyası ile nazar boncuğu şekli verelim.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder