4 Mart 2015 Çarşamba

çikolatalı mısır gevrekli kurabiye tarifi

Sıdıka Karaçizmeli'nin bize göndermiş olduğu tarif için tşkrler

çikolatalı mısır gevrekli kurabiye tarifi ve malzemeler
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)2 adet yumurta1 su bardağı pudra şekeri2,5 su bardağı nişasta1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaAlabildiği kadar unBulamak İçin: Mısır gevreğiBir kutu nutella3-4 yemek kaşığı sıvıyağ ve yapılışı Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine tereyağı, nişasta ve pudra şekeri ekleyin. Elinizle karıştırın. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve azar azar un koyun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopartın. Elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırına verip, pişirin. Kurabiyeler pişerken biraz genişleyebilir, bu nedenle aralıklı yerleştirin. Kurabiyelerin rengi çok değişmediğinden dolayı pişme sırasında dikkat edin.Diğer tarafta nutellayı bir kaba alıp, benmari usulü eritin. Akabinde eriyen çikolatayı ocaktan alın. Koyuluğunu açmak için sıvıyağı ekleyip, karıştırın. Başka bir kaba da mısır gevreğini elinizle parçalayarak koyun. Kurabiyeler piştikten sonra fırından alın. Soğumaya bırakın. Kurabiyeleri önce çikolata sosuna akabinde mısır gevreğine bulayın. Servis tabağına alın. Çikolatalı mısır gevrekli kurabiyeleri 1-2 saat dinlendirdikten sonra çayın yanında servis edebilirsiniz..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder