16 Mart 2015 Pazartesi

ETLİ PİLAV


Malzemeler
250 gr. kuşbaşı doğranmış
2 su bardağı pirinç( kaynar tuzlu suda 20 dk. bekletilecek)
3 yemek kaşığı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Tencereye az miktar sıvıyağ koyup, kızdıralım. Doğranmış etleri tencereye alıp 5-6 dakika kavuralım. Daha sonra etlerin üzerine az miktar su döküp yumuşayana kadar pişirelim.Suyunu çeken etlerin üzerine tuzunu, karabiberini ilave edip ocağın altını kapatalım.
Ayrı bir tencerede 3 yemek kaşığı şehriyeyi tereyağ ve sıvıyağında renkleri değişene kadar kavuralım, daha sonra bol suda yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ve tuzunu ilave edelim, 2 dakika daha kavuralım. Üzerine pişirdiğimiz etleri ve sıcak suyu ilave edip, kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder