15 Mart 2015 Pazar

ISPANAKLI RULO PASTA


Malzemeler
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım demet ıspanak
Aldığı kadar un
Kreması için
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
Üzerini süslemek için
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Hazırlanışı
İlk olarak ıspanak yapraklarını sıcak suyun içinde yarım dakika haşlayıp çıkaralım.Soğuyunca rondadan geçirelim.Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri mikser yardımıyla köpürene kadar çırpalım.Ardından ıspanak püresini katıp karıştırmaya devam edelim..Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip karıştıralım.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize kek hamurumuzu dökelim.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında
8-10 dakika pişirelim.Fırından çıkardıktan sonra kekimizi altındaki kağıt yardımıyla rulo şekli saralım.
Kreması için
Krema malzemelerini bir tencereye alalım.Karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
Rulo şekli sardığımız kekimizi fırın tepsimize düz olarak yayalım.
Soğuyan kremamızı her yerine eşit gelecek şekilde sürelim.Tekrar altındaki kağıdın yardımıyla kekimizi rulo şeklinde sarıp,servis tabağımıza alalım.
Son olarak krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp dilediğimiz şekilde süsleyelim.Soğuyunca servis yapalım.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder