26 Mart 2015 Perşembe

PAŞA LOKUMU


Muhallebi için
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket kakao
1 paket vanilya
Tepsinin içini kaplamak için
Hindistan cevizi
Üzeri için
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
Hazırlanışı
Seker, un,nişasta,vanilya,tereyağ ve kakaoyu bir tencereye koyalım.Sütü azar azar ekleyerek çırpma teli ile karıştıralım.Muhallebi kıvamında pişirelim.Hindistan cevizi serilmiş siyah dikdörtgen fırın tepsimize döküp düzgünce yayalım ve soğumaya bırakalım.
2 paket krem şantiyi 2 bardak soğuk sütle çırpalım.Soğumuş
muhallebinin üzerine yayalım.
Bıçakla uzunlamasına ortadan ikiye keselim.Kısa kenardan 3 parmak eninde seritler kesip servis tabağımıza alalım.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder