7 Mart 2015 Cumartesi

CEVİZ KURABİYE


Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Arası için :
1 paket hazır damla sakızlı muhallebi (üzerindeki tarife göre pişirilir)
Hazırlanışı :
Hamur için verilen malzemeler karıştırılıp yoğrulur ve en az yarım saat buzdolabında bekletilir. Ceviz kurabiye kalıbı ocağa konularak ısıtılır.Sonra hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopartılarak ceviz kurabiye kalıbının boşluklarına yerleştirilir. Aletin üst kapağını kapatılırız. hamur aletin boşluğunun şeklini alıyor. Kurabiye kalıbı kapalı halde ocağın üzerine yerleştirilir. Kısık ateşte ve kontrollü şekilde kurabiyelerin rengi dönünceye kadar altlı-üstlü çevrilerek pişirilir. Bütün hamur bitinceye kadar işleme devam edilir. Kurabiyelerin boş kısımlarına istenilen bir krema doldurulup iki kurabiye birleştirilerek bütün ceviz şekli verilir.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder