5 Mart 2015 Perşembe

YUFKA PİZZA

Rabia vanlı'nın bize göndermiş olduğu tarif için tşkrler
YUFKA PİZZA MALZEMELER: 3 ADET YUFKA 2 YUMURTA 2 SU BARDAĞI SÜT YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ SOSİS, SUCUK, DİLİM ZEYTİN, MISIR, MANTAR, YEŞİL BİBER RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ TUZ SOSU İÇİN: 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ SU TUZ VE KEKİK HAZIRLANIŞI: • KARE BORCAMINIZI YAĞLAYIN. 1 BÜTÜN YUFKAYI KENARLARINDAN TAŞACAK ŞEKİLDE KABINIZIN İÇERİSİNE SERİN. • YUMURTA, SIVI YAĞ ,SÜT VE TUZ İLE BİR KARIŞIM ELDE EDİN. • DİĞER YUFKALARI PARÇA PARÇA KARIŞIMA BATIRIP TABANA GELİŞİGÜZEL ŞEKİLDE YAYIN. • KENARLARDAN KATLAYIN VE DÜZGÜN BİR PİZZA TABANI ELDE EDİN. • SOS MALZEMELERİNİZİ BİR KABIN İÇİNDE ÇIRPIN VE PİZZA TABANINIZA SÜRÜN. • SOSİS, SUCUK, MANTAR, BİBER, MISIR VE ZEYTİNİ DOĞRAYIN. • TABANINIZIN ÜZERİNE EŞİT ŞEKİLDE DAĞITIN. • 190 DERECE FIRINDA ÜST MALZEMELERİ PİŞİRİN • FIRINDAN ALIP KAŞARI İLAVE EDİN VE TEKRAR GÜZELCE PİŞİRİN. NOT: İÇ YUFKALARINIZI GÜZELCE ISLATIN. PİZZA SOSUNUZUN KIVAMINI İYİ AYARLAYIN. MALZEME DAĞILIMINI İYİ YAPTIĞINIZDAN EMİN OLUN. FIRINDA HANGİ KATI KULLANACAĞINIZI İYİ SEÇİN..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder