2 Mart 2015 Pazartesi

İÇLİ KÖFTE

Sıdıka Karaçizmeli'nin bize göndermiş olduğu tarif için tşkrler

İÇLİ KÖFTE
Hamuru İçin: Yarım paket ince bulgur, 500 gr. irmik, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı tuz, Alabildiği kadar ılık su, İçi İçin: 750 gr. kıyma, 1 kg soğan, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı karabiber, Yarım paket margarin, 2 yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı tuz.

İÇLİ KÖFTENİN YAPILIŞI Soğanları ince ince doğrayalım. Tava içerisine soğanı ve kıymayı koyalım ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavuralım. İçerisine baharatları, salçayı, tuzu, margarini koyalım ve ağzı açık olarak pişirelim. Hazırladığımız köfte içini oda sıcaklığında soğuttuktan sonra, derin dondurucuda çok sert olmayacak şekilde donduralım. Bir kabın içerisine ince bulguru, irmiği, biber salçasını, tuzu koyup ılık su ile iyice yoğuralım.(sakız kıvamında olacak) Cevizden büyük parçalar kopararak parmağımızla içini derince oyalım. İçine hazırladığımız köfte harcından doldurup ağzını kapatalım ve köfteyi yuvarlayalım. Derin bir tencerenin içerisine sıcak su koyalım. Suyun içerisine 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı limon tuzu koyalım ve kaynatalım. Su kaynayınca hazırladığımız köfteleri kaynar suyun içine atalım. İçli köfteleri 5-6 dakika haşlayalım. (köftelerin dağılmamasına dikkat edelim) Haşladığımız köfteleri servis tabağına alıp servis yapabiliriz. Not: İsterseniz haşladığınız köfteleri kızartarak da servis yapabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder