3 Mart 2015 Salı

İRMİKLİ TOPLAR


Malzemeler
3 su bardağı süt
8 çorba kaşığı irmik
8 çorba kaşığı şeker
1 paket toz krem şanti
1 paket vanilya
Üzeri için
1 kase hindistan cevizi
Bonibon
Hazırlanışı
Sütü, irmiği, şekeri hepsini birlikte tencereye alıp karıştıralım. Ocakta çırpma teliyle karıştırarak pişirelim. Koyulaşmaya başlayınca vanilyayı da ekleyelim.
Daha sonra ocaktan alıp ara sıra karıştırarak ılınmasını bekleyelim. Ilınan muhallebinin içine krem şantiyi toz halinde ilave edip iyice karıştıralım ve soğumasını bekleyelim.
Bir kaseye su alalım.Elimizi ıslatarak soğuyan muhallebiden cevizden biraz büyük parçalar alalım, yuvarlayarak minik toplar yapalım. Ardından hindistan cevizine bulayalım.Topları tabağa alalım, üzerlerine bonibon batırarak servis yapalım.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder