20 Mart 2015 Cuma

KEPEK UNUNDAN ISPNAKLI KİŞ


Hamuru için
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
100 gr. tereyağı
1,5 tatlı kaşığı silme tuz
4 su bardağı kepekli un
Yarım paket kabartma tozu
Üzeri için
2 yumurta
500 gr. ıspanak yaprağı
1 su bardağı beyaz peynir
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Ispanakları güzelce yıkayıp süzdükten sonra ince ince doğrayalım. Sıcak suyun içinde iki dakika bekletip çıkaralım.Üzerine soğuk su gezdirelim.
Ispanakları elimizle sıkalım. Tuz,karabiber ve pul biber ile tatlandıralım, yumurta ve ezilmiş peyniri ekleyip karıştıralım.
Yoğurma kabına tereyağ,sıvıyağ, yumurta ve yoğurdu alıp karıştıralım.
Unu azar azar ekleyelim.Tuz ve kabartma tozunu serpip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.Hamuru ikiye bölelim.Hafif unladığımız tezgahta bir parçasını merdane ile yarım santim kalınlığında açalım. Muffin kalıbımız ölçüsünde yuvarlak bir kase ile hamuru keselim.Hamurları muffin kalıplarımızın içerisine oturtalım. İçine çok fazla doldurmadan iç malzemesini koyalım.Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder