23 Mart 2015 Pazartesi

ÇÖREKOTLU SUSAMLI KURABİYE


Malzemeler
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
Yarım fincan sirke
1 kahve fincan susam
1 kahve fincanı çörek otu
1 tatlı kaşığı acı pul biber
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı kadar un
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri bir karıştırma kabında karıştıralım ve hamuru kulak
memesi yumuşaklığında yoğuralım. Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirelim. Dinlendirdiğimiz hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayalım. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili olan fırın tepsimize dizelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder