30 Ocak 2016 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

YLDIZKOÇ'a teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzelere Yarım kilo Barbunya(Ayıklanmış) 1adet kuru soğan 1adet havuç 2adet domates 1tk biber salçası 1 tk şeker Tuz Sıcak su 4yk zeytinyağ Yapılışı Yemeklik doğranan soğan 2 yk ysğ ile kavrulur. Tıraşlan havuç küçük küçük doğranır ve kavrulan soğana ilave edilir. Bu arada domateslerde küçük küp şeklinde doğranır ve tencereye ilave edilir. Domatesleri biraz kavurduktan sonra salça, şeker, tuz ilave edilir. Bir iki taşım kaynadıktan barbunya ilave edilir. Tenceremizin içine barbunyaların hafif üstünü geçecek şekilde sıcak su ilave edilir. Yemeğimiz kısık ateşte pişirilir. Yemeğimiz inmeye yakın 2yk kaşığı zeytin yağ ilave edilir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır.Afiyet olsun..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder