9 Ocak 2016 Cumartesi

MANDALİNA SOSLU CHEESECAKE

UM_HUZEYFE'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
Taban için
2 paket yulaflı bisküvi
150 gr.tereyağı ve ya margarin

Cheesecake dolgusu için
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
200 gr.labne peyniri
300 gr.krem peynir
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı süt ve ya krema
50 gr.yumuşak tereyağı ve ya margarin
2 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un

Mandalina sos için
1 su bardağı mandalina suyu
1 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı
Tabanı için bisküviler un haline getirilir ve tereyağ ve ya margarin eklenerek kalıba bastırarak yayılır.Buzdolabında soğumaya bırakılır.Krem peynir,labne peynir ve şeker çırpılır.Daha sonra çırpma teli ile süt ve süzme yoğurt da eklenir tekrar çırpılır.Yumurtalar teker teker çırpılarak eklenir ve kalan malzemeler eklenerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpılır.Buzdolabından çıkardığımız bisküvilerin üzerine cheesecake harcı dökülür.Su dolu bir kabın içerisine oturtulur ve önceden ısıtılmış 165 derecede 50 dakika pişirilir..Bu şekilde bir gece buzdolabında dinlendirilir.Daha sonra mandalina sos için tüm malzemeler ocağa konmadan iyice çırpılır.Pürüzsüz bir kıvam elde edince ocakta karıştırarak pişirilir.Ilımaya başlayınca kontrollü olarak cheesecake üzerine dökülür.Sosu fazla soğutmaya gerek yok kabuk tutar ve pürüzsüz bir kıvam olmaz..

Afiyet olsun....








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder