22 Ocak 2016 Cuma

MİLFÖY PASTA

KUPECİÇİÇEĞİ'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz

Tarif: 
milföyleri ortadan ikiye keselim.. 180 dereceli fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Hamuru size çok kalın gelirse tek kat olarak pişirdiğiniz milföyleri bıçakla her birinin arasını kesip kremayı öylede sürebilirsiniz alternatif olarak ta arasına krem şanti sürülebilir

KREMA MALZEMELERİ:  2,5 su bardağı süt
 1 su bardağından 2 parmak eksik un
 1 su bardağı toz şeker
 1 paket vanilya
 1 çay bardağı süt ( krem şantiyi açmak için )
1 poşet krem şanti  Bu arada kremayı hazırlayıp soğutmamız gerekiyor.. Süt, un, şeker ve vanilyayı bir tencereye alıp, koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.  Pişirmeden önce unun topaklanmaması için blendırdan geçirelim.  Krema çok katı bir hale geliyor, telaş yapmayalım  Krema kaynadıktan sonra yarım saat kadar soğumasını bekleyelim.  1 poşet krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpıp krema haline getirelim ve soğuttuğumuz kremanın içine mikserle 5 dakika kadar çırpıp kremamızı oluşturalım.  her bir milföyün arasına sürüp diğerini üzerine kapatalım. En üstüne benmari usulü erittiğiniz çikolatayla ya da pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz...

Afiyet olsun....




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder