31 Ocak 2016 Pazar

ETİMEK TATLISI

ENİSE USLU'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz



12 adet etimek (benim borcamim o kadar aldı)
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Şekeri tavaya alıp eriyip karamelleşene kadar bekliyoruz ve eriyen şekerin üzerine suyu ekliyoruz,şeker katilaşacak korkmayın su kaynadikca eriyecektir 😊 Karamelli şerbetimizi etimeklerin üzerine gezdirelim...

Muhallebisi İçin: 1 litre süt
1 su bardağı şeker 
3 kaşık un
3 kaşık nişastayı pişirelim
Ben krem şantinin tadını çok sevmediğim için toz şeklinde muhallebiye ekledim,siz isterseniz 1 su bardağı süt ile krem şantiyi çırpın,muhallebiye vanilya ekleyip etimeklerin üzerine gezdirin,en son kremşantiyi muhallebinin üzerine sürüp hindistan cevizi süsleyin,soğuyunca servis yapın...












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder