ASİYE DOĞAN'a göndermiş olduğu tarif için teşekkürlerimizi sunuyoruz
Hamuru için :1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt
Bir tatlı kaşığı üzüm sirkesi
Bir fiske tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır
1 saat dinlensin
10 tane beze olacak 5 alt 5 de üst için
Nişasta ile incecik açılacak
En alt ve en üst yufkayı hazırlamak için kalıbın ölçüsünde kesilir
Yufkalar parça parça kalıba serilir aralarına tereyağı ve Sıvıyağ karışımından gezdirilir.
Orta katı gelince
Keki için:1 yumurta
Yarım çay bardağı tozşeker yarım çay bardağı sıvı yağ,
Yarım çay bardağı süt
1 çay bardağı kabartma tozu
2 çay bardağı un ve bir kaç damla limon suyu ile bir kek yapılır
Açmış olduğumuz yufkaların ortasına yayılır
Tekrar diğer yufkalar açılıp yerleştirilir aralarına yine tereyağlı sıvı yağ gezdirilir
En üstü için kestiğimiz yuvarlak yufka kapatılır
Havuç dilimi şekilde kesilir
Üzerine kalan tereyağlı Sıvıyağ dökülüp
180 derecede pişirilir
Şerbeti için bire bir ölçüde hazırlanıp önceden soğuması lazım
Fırından çıktıktan sonra iyice soğuması beklenir şerbeti dökülür
Yeşil fıstık ile süsleme yaptım
Yapanlara
afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder