19 Ocak 2016 Salı

KEKLİ BAKLAVA

ASİYE DOĞAN'a göndermiş olduğu tarif için teşekkürlerimizi sunuyoruz


Hamuru için :1 yumurta 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
Yarım çay bardağı süt 
Yarım çay bardağı yoğurt 
Bir tatlı kaşığı üzüm sirkesi 
Bir fiske tuz 
1 çay kaşığı kabartma tozu 
Aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır 
1 saat dinlensin 
 10 tane beze olacak 5 alt 5 de üst için 
Nişasta ile incecik açılacak 
En alt ve en üst yufkayı hazırlamak için kalıbın ölçüsünde kesilir 
Yufkalar parça parça kalıba serilir aralarına tereyağı ve Sıvıyağ karışımından gezdirilir. 
Orta katı gelince 
Keki için:1 yumurta
Yarım çay bardağı tozşeker yarım çay bardağı sıvı yağ, 
Yarım çay bardağı süt 
1 çay bardağı kabartma tozu 
2 çay bardağı un ve bir kaç damla limon suyu ile bir kek yapılır 
Açmış olduğumuz yufkaların ortasına yayılır 
Tekrar diğer yufkalar açılıp yerleştirilir aralarına yine tereyağlı sıvı yağ gezdirilir 
En üstü için kestiğimiz yuvarlak yufka kapatılır 
Havuç dilimi şekilde kesilir 
Üzerine kalan tereyağlı Sıvıyağ dökülüp 
180 derecede pişirilir 
Şerbeti için bire bir ölçüde hazırlanıp önceden soğuması lazım 
Fırından çıktıktan   sonra iyice soğuması beklenir şerbeti dökülür 
Yeşil fıstık ile süsleme yaptım  
Yapanlara 

afiyet olsun..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder