22 Ocak 2016 Cuma

SOSİSLİ KAŞARLI KREP BÖREK

BİR TUTAM TUZ'a teşekkürlerimizi sunuyoruz
Malzemeler
2 yumurta
2 su bardağından biraz az un
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
pişirmek için margarin veya sıvı yağ
1 kase Sosis
1 kase kaşar peyniri
YAPILIŞI;
un, tuZ ve sütü hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin veya sıvı yağ koyup kızdırın. Tavaya 1 kepçe krep hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin. Krep olabildiğince ince olmalıdır. Krepler piştikçe borcam veya fırın tepsisine alınır. Üzerlerine peynir ve sosis koyulur. Diğeri üzerine koyulup işlem tekrarlanır. Her kata sosis ve kaşar koyup 200 derece fırında kaşarları eriyene kadar pişirin.
Afiyet olsun ...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder