14 Ocak 2016 Perşembe

HAŞHAŞLI BALKABAKLI KEK

ESRA35GÜLER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz

1,5 su bardağı şeker 3 yumurta Yarım su bardağı süt Yarım su sıvı yağ 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay bardağı haşhaş 1 çay bardağı iri kıyım ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu 1 kase rendelenmiş balkabağı 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un Önce yumurta ve şekeri iyice çırpalım daha sonra sıvi malzemeleri karıştıralım ve haşhaş tarçın kabartma tozu ve unuda ekliyelim en son olarak kabak ve cevizi de katıp spatula ile karıştıralım margarinle yağladıgımız kalıba döküp 170 derecede ısıtılmış fırında içini çekene kadar pişirelim en son olarak servis yapmadan önce 3 yemek kaşığı tahinin içine 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri karıştırıp üzerine döküp servis yapabilirsiniz

Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder