8 Ocak 2016 Cuma

KREMALI TAVUK SUYU ÇORBA


BİR TUTAM TUZ'a teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
Tavuk göğsü (kemikli)
2 çorba kaşığı un
Yarım limon
1 çay bardağı krema
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Su
YAPILIŞI; tavuk göğsünü Tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su koyun ve haşlayın.
Haşladıktan sonra suyunu süzün ve bir kenara ayırın. Tavuk etlerini didin. Tencereye sıvıyağı ve unu alın biraz kavurun. Sarımsağı ezin ve tencere atın bir iki kere çevirip süzdüğümüz tavuk suyunu ve tavukları ilave edin. Limonun suyunuda içine sıkın. Tuzunu ve karabiberinide koyun kısık ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca 10 dakika daha pişirin ve kremasını ekleyin. 1 dakika kadar pişirip ocağın altını kapatın.
Afiyet olsun.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder