ASİYE DOĞAN'agöndermiş olduğu tarif için tşkler
Bire bir ölçüde şerbet önceden hazırlanır
Kadayıfları bıçak yardımı ile incecik kıyıyoruz
Künefe tabağını tereyağı ve bir damla pekmez ile birlikte bolca yağlıyoruz
Kıyılmış Kadayıfları kaba eşit miktarda seriyoruz, üzerine bulabilirseniz künefe peyniri, bulamaz iseniz dil peyniri yayıyoruz, tekrar Kadayıfları serpiyoruz peynirler tamamen kapanmış olması gerekiyor, aynı künefe tabağından bir tane daha alıp üzerine iyice bastırıp presliyoruz
Olabildiğince kısık ateşte önce bir yüzünü pişiriyoruz
Diğer bir künefe tabağını da tereyağı ve bir damla pekmez ile yine bolca yağlıyoruz, pişen künefemizi bu kaba ters çevirip yine kısık ateşte pişiriyoruz
Önceden hazırlanmış olan şerbetini üzerine döküp sıcak olarak servis ediyoruz
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder