18 Ocak 2016 Pazartesi

KÜNEFE

ASİYE DOĞAN'agöndermiş olduğu tarif için tşkler


Bire bir ölçüde şerbet önceden hazırlanır 
Kadayıfları bıçak yardımı ile incecik kıyıyoruz 
Künefe tabağını tereyağı ve bir damla pekmez ile birlikte bolca yağlıyoruz 
Kıyılmış Kadayıfları kaba  eşit miktarda seriyoruz, üzerine bulabilirseniz künefe peyniri, bulamaz iseniz dil peyniri yayıyoruz, tekrar Kadayıfları serpiyoruz peynirler tamamen kapanmış olması gerekiyor, aynı künefe tabağından bir tane daha alıp üzerine iyice bastırıp presliyoruz 
Olabildiğince kısık ateşte önce bir yüzünü pişiriyoruz 
Diğer bir künefe tabağını da tereyağı ve bir damla pekmez ile yine bolca yağlıyoruz, pişen künefemizi bu kaba ters çevirip yine kısık ateşte pişiriyoruz 
Önceden hazırlanmış olan şerbetini üzerine döküp sıcak olarak servis ediyoruz 

Afiyet olsun..









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder