29 Ocak 2016 Cuma

İNCİRLİ KREMALI TATLI

BUSBUS_MUTFAKTA'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz 


Malzemeler

7 tane kuru incir
 1 s.b. ceviz içi  yarım s.b. toz şeker  1 s.b. un
 3 yumurta
1 pk. Kabartma tozu

Şerbeti için;  1,5 -2 s.b. sıcak su
 1 çorba k. Granül kahve
 yarim s.b. Şeker (azaltilabilir)

Muhallebisi icin;
 1 lt. Süt  3 çorba k. Nişasta
 2 corba k. Un🍰 5 çorba k. Toz şeker (silme)

 50 gr. Tereyagi
 1 poset toz krem santi

Yapılışı;
Yumurta ve sekeri cirpiyoruz. Cevizleri iri cekip, incirleri küp küp dograyip ekliyoruz. Un ve k.tozunu da ekliyoruz. Dikdortgen borcama bosaltiyoruz 170° de 10-13 dk pisiriyoruz.
Muhallebisi icin tencereye tereyagi ve krem santi haric herseyi alip pisiriyoruz. Unu ve nisastayi silme koymayin dolu dolu olsun kasik. Pisince tereyagini ekleyip karistiyoruz. Muhallebi soguduktan sonra toz krem santiyi ilave edip kremayi iyice karistirin.
1,5 s.bardagi sicak suyun icine kahveyi sekeri eritin. Firindan cikardigimiz incirli tatlimizin uzerine serbeti döküyoruz.
Soguyan muhallebiyi tatlinin uzerine döküyoruz. Uzerini ister kakao ister tarçınla süslüyoruz.



Afiyet olsun....







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder