19 Ocak 2016 Salı

HAŞHAŞLI PASTA

NURAYYBASER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1buçuk su bardağı un
2 paket kabartma tozu

Kreması
4 su bardağı süt
4 dolu yemek kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı nişasta
1 su bardağına yakın şeker, damak zevkine göre azaltılır
2 yemek kaşığı dolusu kadar tereyağı
1 paket vanilya yada damla sakızı

Malzemeler
Kreması için yağ ve vanilya hariç malzemeler karıştırılıp pişirilir, son anda vanilyayı ekleyip ocaktan alınan krema ılınmaya yakın tereyağı eklenip mikserle iyice çırpılır buzdolabında bekletilir.
Keki için yumurta ve şeker iyice çırpılır.
Şeker eriyene kadar süt ve sıvıyağ eklenip birazdaha karıştırılır ve kuru malzemeler elenerek karışıma eklenip azdaha karıştırıp yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür.
Önceden ısıtılmış 180 derece üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
Ilınan keki kürdanla delip 1 su bardağı süte varsa 2 yemek kaşığı ahududu reçeli karıştırıp keki bu karışımla ıslatın yoksa sade sütü her yerine gezdirin.
Üzerine kremayı döküp hindistan cevizide serpip soğuyunca servis edin. 

Not;Ben yarım su bardağı mavi, yarım su bardağı sarı haşhaş kullandığım için haşhaşı az gibi görünüyor.

Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder