29 Ocak 2016 Cuma

SARIMSAKLI MİSKET KÖFTE

TARİFSİZLEZZETLER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


Malzemeler
2,5 su bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı ev tipi biber salçası
1 çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı pul biber 
Bulgur yıkanıp süzülür. Diğer malzemeler eklenip gerektikçe su ilave ederek birbirini tutup yuvarlanan kıvam alınca küçük parçalar koparılıp yuvarlanır. Kaynamış tuzlu ilaveli suda haşlanıp süzülür.
#sos
2 yemek kaşığı konserve domates salçası 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
6-7 diş ezilmiş sarmısak
1 çay kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
tuz
1 limon suyu nar ekşisi
Zeytinyağ ve salça tavada biraz kavrulur. Baharat eklenir. Ezilmiş sarmısak yarım su bardağına yakın su ile karıştırılıp eklenir. (Arzuya göre su yerine 1-2 domates püresi de eklenebilir.) damak tadına göre limon ve nar ekşisi eklenir. Köfte ile karıştırılıp servis tabağına alınır. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder