28 Aralık 2015 Pazartesi

YAŞ PASTA

HACERİNMUTFAĞI'na teşekkürlerimizi sunuyoruz

Pandispanyası için
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı limon rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kreması için
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı nişasta 
1 tatlı kaşığı vanilya
1 paket sade krem şanti

Üzeri için
1 paket çilekli ve orman meyveli krem şanti
1 paket sade krem şanti
Aralarına sermek için damla çikolata

Hazırlanışı
Yumurta akları mikserle kar haline gelene dek çırpılır...Sarıları ve şeker eklenir çırpılır..Limon rendesi,nişasta,un,vanilya ve kabartma tozu eklenir iyice karıştırılır..Yağlanmış orta boy kelepçeli kalıba dökülür..170 dereceli fırında pişirilir..Üzerine nemli bir bez örtüp soğumaya bırakılır.

Kreması için; Tencereye süt,şeker,yumurta sarısı,pirinç unu,nişasta konur..Devamlı karıştırarak kaynama noktasına getirilir,vanilya eklenir bir iki dakika daha pişirilir,ara ara karıştırarak soğutulur..1 paket sade krem şanti paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır dolapta yarım saat bekletilir..Sonra iyice soğuyan kremanın içine katılır ve iyice çırpılır dolapta yarım saat bekletilir..Soğuyan pandispanya ortadan dikkatlice kesilir..1 çorba kaşığı şeker ve 1 çay bardağı su karıştırılır..Her iki parça kaşıkla her tarafı ıslatılır..Alt parçanın üzerine kremanın yarısından biraz daha fazla olmak üzere iyice sürülür..Üzerine damla çikolata serilir..Diğer parça üzerine bastırmadan konur..Kalan krema üzerine ve kenarlarına iyice sürülür.1 paket çilekli ve orman meyveli krem şanti ve 1 paket sade krem şanti paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır dolapta yarım saat bekletilir..Sonra sıkma torbasına ayrı ayrı konur ve üzerleri süslenir..Dolapta 3-4 saat ya da bir gece bekletip öyle servis yapılır...

Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder