28 Aralık 2015 Pazartesi

BALPARMAK TATLISI

SEMAYUMAKAYVAZOĞLU'na teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
2 adet yumurta
125 gr.yumuşamıştereyağı
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çimdik tuz
Yarım paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
Yumurta,tereyağı,sıvıyağ,pudra şekeri mikserle çırpılır..Tuz,kabartma tozu,un eklenip hamur yoğurulur,bu arada şerbet kaynatılıp ılınmaya bırakılır..Hamur 24 parçaya ayrılıp parmak şekli verilir ve irmiğe bulanıp tepsiye koyulur..180 dereceli fırında pişirilir.Piştikten 1 dakika sonra ılık şerbet üzerine gezdirilir....

Afiyet olsun....







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder