Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 büyük çay bardağı un (Yarım su bardağına denk geliyor)
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
125 gr.tereyağı
1 yemek kaşığı pekmez
Hazırlanışı
İlk önce şeker ve su kaynamaya bırakınız..Eritilen tereyağın içine irmik ve unu ilave ediniz..Rengin altın sarısı oluncaya kadar karıştırarak kavurunuz..Bu arada şerbette ki şeker eriyince üzerine süt ve pekmezi ilave edip karıştırıp kavrulmuş irmiğe ilave ediniz..Suyu cekinceye kadar 5 dakika karıştırarak pişiriniz..Pişen helvayı 15 dakika demlenmeye bırakınız..Ben silikon pasta kalıplarını kullanarak servis yaptım...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder