6 Aralık 2015 Pazar

PEYNİRLİ DEREOTLU POĞAÇA

ELÇİNİNMUTFAĞI'na teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
200 gr.tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt (Suyundan da bir miktar koyun)
1 çay kaşığı mahlep
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 kase tulum ve beyaz peynir karışımı
1 tutam dereotu

Hamuru yoğurun merdaneyle çay bardağı büyüklüğünde yuvarlaklar açın.Birinin üstüne peynir koyup,diğer şekilli olanı onun üzerine koyun (hamur şekillendirici rulo ile şekil verdim)
çay bardağıyla yuvarlaklar çıkarın,yumurta sarısı sürüp,200 dereceli fırında pişirin...

Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder