23 Aralık 2015 Çarşamba

ETİMEK TATLISI

LEZZETLİ_ANLAR'a teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
10 adet tuzsuz etimek

Şerbeti için
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Muhallebisi için
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 paket venilya
1 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için 
Krem şanti
1 su bardağı süt

Şekeri ocağa alıp eriyene kadar arada bir karıştırarak bekleyin,eridikten sonra suyu dikkatlice üzerine dökün..Kaynadıktan sonra 5-6 dakika daha pişirin ve altını kapatın.10 dakika beklemeye bırakın..Muhallebi için tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeleri birleştirip kaynayana kadar karıştırın..kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip ocağın altını kapatın muhallebiyi ilk sıcağı çıksın diye biraz bekletin..Bu sırada etimekleri borcama dizin şerbeti üzerine gezdirin..Etimekler şerbeti çekince muhallebiyi üzerine yayın en son krem şantiyi  bir bardak sütle hazırlayıp üzerine yayın..Bir gün dolapta bekletirseniz daha güzel sonuçlar elde edebilirsiniz..

Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder