5 Aralık 2015 Cumartesi

ELMALI GÜL TART

HAYATI_TATLI_YAŞA'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz

Hamuru için
250 gr.tereyağı
1 su bardağı şeker
1 fincan sıvıyağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması için
2 bardak süt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı dolusu un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı şeker (Az gelirse artırılabilir)

Güller için
3 adet elma
Hamur yoğrulup küçük tart kalıplarına ortası çanak olacak şekilde yayılır..Her çanağın birer yemek kaşığı krema konur üzerine de elmadan güller..170 derecede pembeleşinceye kadar pişirilir..Güller için elmalar ikiye bölünüp yarım daire olacak şekilde incecik dilimlenir..Şekil verirken kırılmaması için suda bir taşım kaynatılıp az yumuşamaları sağlanır..Dilimler yarıları birbirinin üzerine gelecek şekilde dizilip başlanan kısımdan kıvrılır....


Afiyet olsun....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder