24 Aralık 2015 Perşembe

ÇİKOLATA SOSLU ÇAYLI KEK

NURAYAKŞİT'e teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı demli çay
80 gr. tereyağı (Oda sıcaklığında bekletilmiş)
3 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kek kalıbını yağlamak için
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kakao

Üzeri için
180 gr.bitter çikolata

Hazırlanışı
Yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın..Toz şeker kattıktan sonra mikser yardımıyla beyaz bir görünüm elde edene kadar karıştırın..Posasını dikkatli bir şekilde süzdükten sonra soğuması için oda ısısında bekletiniz,çay ve tereyağını kek harcına katın..Tereyağı eriyene kadar karıştırma işlemini sürdürün..Sırasıyla elenmiş kakao,un,kabartma tozu ve vanilya eklediğiniz kek harcını pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın..Kek kalıbını oda ısısında beklettiğiniz tereyağıyla yağladıktan sonra her tarafına eşit olarak gelecek şekilde kakao serpiştirin..Kek harcını kalıba dökün,eşit oranda kabarması için üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika kadar keki pişirin..Kekin servisinde kullanmak üzere;bir tencerede kaynamakta olan su buharı üzerine yerleştirdiğiniz cam bir kabın içine bitter çikolatayı küçük parçalar halinde kırın.Aralarda karıştırdığınız bitter çikolatayı benmari usulü eritin..Puf gibi kabaran keki fırından alın,oda sıcaklığında 5-10 dakika kadar beklettikten sonra düz bir servis tabağına kalıbından ters çevirerek çıkarın..Benmari usulü eritilmiş sıcak çikolatayı üzerine gezdirip arzuya göre çilek dilimleriyle süsledikten sonra dilimleyerek servis edin....

Afiyet olsun....







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder