Tabanı için
1,5 bardak handistan cevizi tozu
1/2 bardak fıstık-ben kavrulmuş kullandım
20 kuru hurma
1 çay kaşığı tuz
Hurmalı fıstık kreması
17 kuru hurma
5 yemek kaşığı süt (vegan olanlarınız bitkisel süt,ben badem sütü kullandım)
1/4 bardak fıstık
1/2 bardak fıstık ezmesi
Hurmalı kakaolu ganaj
1 bardak kuru hurma
1/2 bardak has kakao
1/2 bardak kaymamış su
Malzemeleri teker teker mutfak robotunda ve ya blenderınız da geçirin..Taban karışımını istediğiniz pasta kalıbının içine hazırlayın ve buzlukta 10-15 dakika kadar bekletin.Hurmalı fıstık katımız sıvı püre kıvamına gelene kadar mutfak robotundan geçirin..Bu karışımı tabanın üzerine ilave edip yine buzlukta donmasını bekleyin..Üzerine kakaolu hurma ganajımızı hurma ve sıcak suyu çekin ve püre kıvamına gelince kakaonuzu ekleyin ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin ve soğuyunca kullanmanıza hazırdır...
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder