20 Aralık 2015 Pazar

HANIMELİ TATLISI

Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Şerbet kaynatılmayacak, Şekeri suyun içerisinde kaşıkla
karıştırarak eritelim.
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Geniş bir kaba unumuzu alalım.Üzerine kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Ardından yoğurt, yumurta ve sıvıyağını ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuralım.Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde 2 tane beze alalım ve elimizle yuvarlayarak uzatalım.Uzattığımız bu iki hamuru birbirine dolayarak burgu yapalım.Burgu haline getirdiğimiz hamuru iki ucundan birleştirelim ve simit şeklini verip, yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Pişen hanımeli tatlımızı hemen
şerbetin içine atalım.10-15 dakika bekletip çıkaralım.Üzerlerini kaymak ve yeşil fıstık ile süsleyelim.
Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder