26 Aralık 2015 Cumartesi

SEPET ÖRGÜ YAŞ PASTA

FİLİZİNTARİFLERİ'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz

Pandispanya için
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Islatmak için
1 su bardağı portakal suyu
Ya da süt,nescafe vs.

Kreması için
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

2 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Arası için 
Arzu edilen meyveler,ben muz kullandım

Süslemek için
1 paket bitter çikolata

Hazırlanışı
Yumurta akını ve sarılarını ayırıp ayrı ayrı kaplara alıyoruz..1 su bardağı şekerin yarısını akına,yarısını sarısına ekliyoruz..Önce yumurta aklarını sertleşene kadar çırpıyoruz..Sonra sarılarını krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz..Tahta kaşıkla yumurta sarısını akına yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyoruz..Nişasta,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz..Yine tahta kaşıkla karıştırıp yağlanmış kalıba döküyoruz.170 dereceli fırında pişiriyoruz..Kremayı tereyağı ve vanilya hariç pişiriyoruz..Koyulaşınca tereyağı ve vanilyayı ekliyoruz..Soğuduktan sonra çırptığımız krem şantinin yarısını ekliyoruz..Mikserle çırpıyoruz..Soğumuş kekin arasını kesiyoruz..Portakal suyuyla ıslatıyoruz..Kremasını sürüp isteğe göre doğranmış meyvelerimizi koyuyoruz..(Şeftali,muz çilek)
İkinci parçayı koyup yine portakal suyuyla ıslatıyoruz..Kalan krem şantiyi sürüp düzeltiyoruz.
1 paket daha krem şanti çırpıp üzerini süslüyoruz..Buzdolabında bekletiyoruz..Çikolatayı benmari usulü eritip kalıp büyüklüğünde kesilmiş fırın kağıdına kaşıkla döküp soğutuyoruz..Buzdolabından çıkardığımız pastanın etrafını bu çikolatalı kağıtla çevirip yeniden buzluğa ya da buzdolabına koyuyoruz..Beş dakika sonra çıkarıp kağıdı dikkatli bir şekilde çıkarıyoruz..Hiç kırılma olmuyor..Arzu ettiğimiz gibi süslüyoruz..Ben inci şeklinde şekerler ve şeker hamurundan yaptığım güllerle süsledim....

Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder