2 Aralık 2015 Çarşamba

BALIK ÇORBASI

HACERİNMUTFAĞI'na teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
2 adet palamut (İri etli bir balık türü olacak)
6 su bardağı su
1 adet havuç
1 adet patates 
1 adet soğan
Yarım kereviz
1 limon
Yarım demet dereotu
2 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Balıklar iyice temizlenip yıkanır.Tencereye su konur.Balıklar içine atılır,soğanı soyup btün olarak içine konur,bu şekilde 15 dakika kadar haşlanır.Sonra süzgeçten başka bir tencereye süzülür.Süzülen suyun içine,havucu,patatesi,kerevizi,haşlanan soğanı minik minik doğranır,içine konur.Tencere ocağa konup,sebzeler pişirilir.Sonra haşlanan balıklar küp şeklinde doğranır,içine konur.Hemen sonra unu bir bardak soğuk su ile iyice açılır,tuzu,karabiberi eklenip yavaş yavaş içine katılır karıştırılır.Bu arada suyu katı olduysa sıcak su eklenir.Limonun suyu sıkılır,zeytinyağı ile ve yumurta sarıları ile karıştırarak içine dökülür.Dereotu ince kıyılıp,üzerine konur ve bir taşım daha kaynatılıp kapatılır.Özelliği sıcak içilir,üzerine limon sıkılır...

Afiyet olsun....







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder