6 Aralık 2015 Pazar

FRAMBUAZ VE BİTTER ÇİKOLATALI GÜL KURABİYE

RÜZGARVEGÜNEŞ'e teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
150 gr.tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
1 vanilin ve un
Üzeri ve içine bitter ve frambuaz çikolata

Önce gül şekilli kalıbımızı tereyağıyla azıcık yağlayıp unlayalım..Hamuru yoğurup ceviz büyüklüğünde top yapıp içine bir parça çikolata koyalım.Kalıba bastırarak yerleştirelim..Üstte fazla kalmışsa onları sıyıralım..175 dereceli fırında 15 dakika pişirelim.Fırın ayarı değişebilir çok kızarmadan almamız gerekiyor..Soğuyan kurabiyeleri kalıptan çıkarıp kalıbı temizleyip kurulayalım.Erittiğimiz çikolatalardan 1 tatlı kaşığı kalıplara döküp kurabiyeleri tekrar içine basalım ve buzlukta yarım saat bekletelim..Kurabiyeleri içinden asılmadan sadece kalıbı sıyırarak çıkaralım...

Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder