9 Aralık 2015 Çarşamba

EZOGELİN ÇORBASI

HACERİNMUTFAĞI'na teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
1 çay bardağı mercimek
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı biber salçası (Acı sevenler acılı kullanabilir)
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı nane,pulbiber,karabiber ve tuz

6-7 su bardağı su (biraz et suyu olabilir) Bakliyatlar yıkanıp suyu konur,iyice yumuşayıncaya dek pişirilir..Ayrı bir tavada yağlar konur,üzerine soğan,sarımsak ince doğranır,pembeleşinceye dek kavrulur..Salçaları konur unu ve tuzu,baharatları eklenir,biraz daha kavrulup,pişmekte olan bakliyatların üzerine dökülür..Karıştırılarak beş dakika daha kaynatılıp,bir iki dakika kadar blendırdan geçirilir.Çok fazla vurmuyoruz,bakliyatlar içinde minik görülecek,bu esnada suyu az ise sıcak su eklenir,ve bir taşım daha kaynatılır.Sıcak ve limon sıkılarak servis yapılır...

Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder