24 Aralık 2015 Perşembe

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI

GÜZELİM_69'a teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
300 gr.kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı doğranmış ceviz

Muhallebisi için
1 gr.süt
2 yemek kaşığı nişasta 
4 yemek kaşığı un
2 türk kahve fincanı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 kutu süt kreması

Hazırlanışı
Kadayıf ince ince kırın kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucu da bekletebilirsiniz..Teflon tavaya ilk önce tereyağına ardından şekeri kadayıfı pembeleşinceye kadar kavurun..Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurun ocaktan alın..

Muhallebimizin hazırlanması
Kremalı vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin..Muhallebi kaynadıktan 3 dakika sonra ocaktan alın ve 15 dakika dinlendirin..Daha sonra vanilya ve süt kremamızı ekleyerek mikserle 5 dakika boyunca çırpın..Yaklaşık 26 kelepçeli kalıba kızartmış olduğumuz kadayıfın yarısını dökelim ve tabanlı güzelce yayalım,üzerine hazırladığımız muhallebiyi dökelim..Ve üzerine geri kalan kadayıfımızı güzelce serpiştirelim..Tatlımızı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın yaklaşık 4 saat dinlenmesi lazım...

Afiyet olsun....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder