ŞULEKORKMAZ'a teşekkürlerimizi sunuyoruz
Malzemeler
Altına dizmek için
1 paket selanik gevreği
Yarım bardak süt
Kreması için
1 kg.süt
3 fincan un
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
Üzeri için sos
1 bardak sıkma portakal suyu
2 kaşık mısır nişastası
1 bardaktan biraz az şeker
Hazırlanışı
Selanik gevreğini alt tarafa dizip üzerini süt ile ıslatıyoruz...Krema için; Tencereye sütü,unu ve şekeri koyup pişiriyoruz..Piştikten sonra sıcakken içine krem şantiyi atıp çırpıyoruz..Yine sıcakken gevreğin üzerine döküyoruz..Üzeri için;Tencereye portakal suyunu,mısır nişastasını ve şekeri koyup pişiriyoruz..Kremanın üzerine döküyoruz...İsterseniz kabuksuz küçük küçük portakal dilimlerini kremanın üstüne aralıklarla dizdikten sonra da portakal sosunu dökebilirsiniz..Soğuyunca buzdolabına kaldırıp 2-3 saat sonra yiyebilirsiniz...
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder