28 Aralık 2015 Pazartesi

PORTAKALLI MUHALLEBİLİ KUPLAR

ŞULEKORKMAZ'a teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
Altına dizmek için
1 paket selanik gevreği
Yarım bardak süt

Kreması için
1 kg.süt
3 fincan un
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti

Üzeri için sos
1 bardak sıkma portakal suyu
2 kaşık mısır nişastası
1 bardaktan biraz az şeker

Hazırlanışı
Selanik gevreğini alt tarafa dizip üzerini süt ile ıslatıyoruz...Krema için; Tencereye sütü,unu ve şekeri koyup pişiriyoruz..Piştikten sonra sıcakken içine krem şantiyi atıp çırpıyoruz..Yine sıcakken gevreğin üzerine döküyoruz..Üzeri için;Tencereye portakal suyunu,mısır nişastasını ve şekeri koyup pişiriyoruz..Kremanın üzerine döküyoruz...İsterseniz kabuksuz küçük küçük portakal dilimlerini kremanın üstüne aralıklarla dizdikten sonra da portakal sosunu dökebilirsiniz..Soğuyunca buzdolabına kaldırıp 2-3 saat sonra yiyebilirsiniz...

Afiyet olsun....








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder