4 Mart 2016 Cuma

YAĞLAMA

TURKAN_OKTAY'a teşekkürlerimizi sunuyoruz


Şebit için :
5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su

Hamur malzemelerini bir araya getirerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edip 1saatliğine mayalanmaya bırakıyoruz

500 gram kıyma
3 adet kuru soğan
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz , baharat

Soğanları küçük küçük doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz tencerede kavuruyoruz.Biberi ve kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Salçaları ilave ediyoruz. Salçanın çiğ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Domatesi doğrayıp ekliyoruz. 1 su bardağı su ilave edip tuz ve baharatı ekleyip güzel bir kıvam alana kadar pişiriyoruz

Mayalanan hamuru bezelere ayırıp servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Krep tavasında hiç yağ eklemeden pişiriyoruz.Bütün bezeleri pişirdikten sonra sıcak olan kıymalı sosumuzdan her şebitin üzerine iki yemek kaşığı koyup üst üste yerleştiriyoruz. Servis esnasında sarımsaklı yoğurt hazırlayıp yağlamamızla birlikte ikram ediyoruz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder