7 Mart 2016 Pazartesi

PORSİYONLUK ISPANAKLI PASTA

TÜRKAN_OKTAY'a teşekkürlerimizi sunuyoruz


Keki için 
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker 
1çay bardağı sıvıyağ 
1 su bardağı ıspanak püresi 
2 vanilya
1 kabartma tozu

2 bardak kadar un
Kreması için 
3 bardak süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kasığı nişasta
1/2 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 vanilya
1 tatlı kasığı tereyağı

Yumurta ve şekeri iyice çırpalım,sıvıyağı,ıspanak püresini ilave edip karıştıralım.unu, vanilyayı, kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştıralım.yağlanmış fırın tepsisine dökelim.170 derecede pişirelim. Piştiğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz.diğer taraftan krema malzemelerini karıştırıp pişirelim.Soğumaya bırakalım.pişen keki yuvarlak bir kalıpla ya da bardakla keselim.iki kek arasına krema koyalım. Üzerini istediğimiz gibi süsleyelim ben üzerine frambuazlı çikolatayı benmari usulü eritip döktüm. Tercih sizlere bağlı...


Afiyet olsun....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder