31 Mart 2016 Perşembe

ÇİKOLATALI BISKÜVİLİ PASTA

NURAYYBASER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz



2 paket kakaolu pötibör bisküvi
9 bardak süt
2 su bardağı artı 2kaşık un (200ml lik bardak silme olarak doldurdum)
1 su bardağına yakın şeker
1 paket beyaz çikolata
1 çimdik tuz ve 1paket vanilya

Üzerine
1paket kremşanti
1paket bitter çikolata

YAPILIŞI:
Sütü tencereye alıp unla birlikte iyice karıştırıp aygaza alınır sürekli karıştırılarak pişirilir göz göz olunca en son çikolata, şeker, vanilya ve bir çimdik tuzda eklenip 2dk kadar daha pişirilip ocaktan alınır.Bisküviler tek tek sıcak kremaya batırılıp kalıba dik olarak dizilir böylece kalıp dolana kadar aynı işlem yapılır artan kremada üzerine dökülüp ılınınca üzeri kapatılıp buzdolabında 1gece dinlendirilir.Kullanacağımız zaman kalıp çıkarılır üzerine          

1 paket kremşantiyi üzerindeki talimata göre hazırlayıp pastanın üzeri kaplanır.Etrafına 1paket çikolatanın yarısı rendelenip pastanın kenarlarına diğer yarısınıda eritip üzerine kullandım.(kullandığım kalıp ayarlı çember 28cm olarak kullandım diliyorsanız daha küçük kalıpla malzemeyi azaltabilirsiniz....






























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder