10 Mart 2016 Perşembe

BALKABAKLI KEK

NURTENCE_LEZZETLER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz

4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
1 fincan sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım limon kabuğu rendesi
1 su bardağı un 
2 yemek dolu kaşığı kakao

Ortasına dökmek için bir çay bardağı cevizzz

Bal kabağı Kreması için 
1.5 kg bal kabağı
2 su bardağı şeker
200 gr cici bisküvi
Biraz zencefil ( yaş zencefilden bir çay kaşığı rendesi) 
1 adet karanfil ( kabaklar pişince içinden çıkartalım)

Bal kabaklarını kare doğrayıp üzerine şekeri atıp karanfil ve zencefilimizide katıp önce har ateşte sonra kısık ateşte kabaklar pişene kadar yani yumşayıncaya kadar pişiriyoruz. Pişen ve biraz soğuyan kabaklarınızı çatalla ezip içine iyice ufalanmış cici bebe bisküvilerimizi katıyoruz. Ve iyice soğumasını bekliyoruz. 
Arasına sürmek için beyaz krema

1.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
4 dolu yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
Vanilya
4 yemek kaşığı krema 
Sütümüze nişasta un ve şekeri katıp kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Ocağın Altını kapatıp 5 dakika sonra vanilya ve kremayı katıp iyice karıştırıyoruz. 
Evet 
Öncelikli olarak kekimizi yapıyoruz ve şeket ve yumurtayı en az 8 dakika çırpıp diğer malzemeleri katıp unu vanilya ve kavartma tozunu eleyip tüm malzemeyi çırpma teliyle söndürmeden şöyle bir karıştırıp tabanı yağlı kağıtlı ve yanları yağlanmış kelepçeli kalıbımıza döküp 180 derecede pişiriyoruz. 
Kekimiz soğuduktan sonra bıcakğı aralıklı batırıp üzerine bir çay bardağı soğuk sütü döküyoruz. Sütünü çeken kekimizi ikiye bölüyoruz.
İlk parçasına önce beyaz kremamız dan döküyoruz ve kekimize sıvayıp üzerine ceviz serpiyoruz. Sonra kabaklı kremamız dan koyup iyice yayıyoruz. İkinci kek parçamızı da koyup etrafını ve üzerini balkabaklı kremamız dan sürüyoruz ve yanlarını fındıkla yada istediğiniz gibi süslüyoruz ben hindistan cevizi kullandım çok güzel oluyor..



Afiyet olsun....








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder