15 Mart 2016 Salı

ÇİKOLATALI SUFLE

LEYLAS_KİTCHEN'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


Malzemeler: Tart için: 1/4 bardak fıstık ezmesi (parçalı 3 yemek kasığı esmer şeker, 2 yemek kasığı soğuk tereyag, 1 & 1/2 yemek kasigi bal, 1 bardak un, 1/4 cay kaşığı tuz, 3 yemek kasığı soğuk su. 

Içi için: 2/3 bardak esmer seker, 2 yemek kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı çikolata parçacıkları, 1 yemek kaşığı tereyağ, 3 yemek kaşığı süt, 2 yemek kaşığı un, 1 buyuk boy yumurta.


Ilk olarak firin 170 dereceye ayarlayip isinmasini sagliyoruz ve Muffin tepsimizi yaglayip kenara aliyoruz. Mikser yardimiyla fistik ezmesi, esmer seker, tereyag ve bali purussuzlesene kadar karistiriyoruz. Ardindan un ve tuzu da ekleyip karistiriyoruz. Soguk suyu da ekleyip tum malzeme ozdeslesene kadar karistiriyoruz. Hamurdan parcalar koparip yaglamis oldugumuz muffin kabina yerlestiriyoruz. Icini hazirlamak icin esmer seker, kakao, cikolata, tereyag ve sutu bir tencereye alip ocakta purussuz bir karisim olana kadar karistiriyoruz. Daha sonra ocaktan alip icine yumurta ve unuda ekleyip iyice karistiriyoruz. Bu karisimi hazirlamis oldugumuz tartlarin icine bolusturuyoruz ve firina verip yaklasik 10-12 dk pisiriyoruz. 

Afiyet olsun....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder