23 Mart 2016 Çarşamba

BADEMLİ PORTAKALLI ŞAM TATLISI

NURTENCE_LEZZETLER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


Malzemeler

Şerbet için;
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru lavanta
2 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur için;
2 yumurta 
2 fincan şeker 
2 su bardağı irmik
Yarım su bardağı hindistan cevizi 
1 çay bardağı yoğurt 
1 çay bardağı erimiş tereyağı
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı toz tarçın
2 adet portakalın kabuğu

Üzeri için;
tuzsuz çiğ badem 
Yapılışı:
Şerbet için tüm malzemeleri ocağa alıp kaynatın. Kaynama başladığında limon suyunu ilave edip 10 dk kadar da kısık ateşte kaynatıp ocaktan alıp oda ısısında soğutun.Bademlerin üzerine kaynar haldeki suyu döküp 10 dk bekletin ve kabuklarını soyup kenara alın. fırın kabını tereyağı ile yağlayın kenara alın. Şekerle yumurtayı iyice çırpın. Yoğurt, ılık tereyağı, portakal rendemizi karıştırıp karbonatı ilave edin. Karbonatın üzerine 2 damla limon suyu damlatıp karıştırın. Hindistancevizi ve irmiği ilave edip karışıtırın ve yağladığınız kaba hamuru yaydırın. Spatula yardımı ile hamurun üstünü düzeltin bu şekilde 10 dk dinlendirin. Bu esnada fırını 175C'de fanlı ısıtmaya başlayın. 10 dk lık dinlenme sonrası bıçakla istediğiniz şekilde hamuru dilimleyip bademleri her parçanın merkezine 1 tane olmak üzere yerleştirin ve ısınan fırında 20 dk pişirip fırından alın. Bıcak ile kestiğiniz yerlerden tekrar geçin, bu aşamayı oldukça hızlı tekrarlayın ve yeniden fırına koyup üzeri kızarana kadar pişirin süzdüğünüz soğuk şerbeti dökün ve tamamen soğuduktan afiyetle yiyelim





























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder