8 Mart 2016 Salı

ÇİLEK SÜSLÜ PORTAKALLI CHESCAKE

UM_HUZEYFE'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz


Malzemeler:
2 paket kakaolu veya yulafli bisküvi
100 gr margarin veya tereyağ 
Yarım kahve fincanı süt 
Krema dolgusu:
2 paket labne veya krem peynir
1 su bardağı şeker 
1 su bardağı yoğurt 
1 su bardağı süt 
3 yumurta 
2 yemek kaşığı nişasta 
1 yemek kaşığı un
1 portakal rendesi
Vanilya 
Portakallı sos:
1 su bardağı portakal suyu 
1 çay bardağı su
4-5 yemek kaşığı şeker (damak tadına göre artırıp azaltabilirsiniz)
2 yemek kaşığı nişasta 
Hazırlanışı:
Bisküviler un haline getirilir. 100 gr eritilmiş tereyağ ve süt ile karıştırılır ve kalıbın dibine bastırarak eşit kalınlıkta olması sağlanır buzdolabında soğumaya bırakılır. 
Diğer tarafta labne veya krem peynir ile şeker bir kasede iyice çırpılır. İçine yoğurt, süt, portakal kabuğu rendesi, nişasta ve un eklenerek çırpmaya devam edilir. Son olarak yumurtalar teker teker eklenir ve tekrar çırpılır. 
Bisküvi tabanına karışım dökülür ve su dolu bi tepsiye kalıp oturtulur. Önceden ısıtılmış 170 derecede 45-50 dk pişirilir. Soğuduktan sonra buzdolabında 4-5 saat dinlendirilir. 
Servis yapmadan yarım saat önce portakal sosu hazırlanır . portakal suyu, su, şeker ve nişasta küçük bir tencerede pişirilir ve ilk sıcağı geçince Cheescake üzerine dökülür. Üst sos soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun....









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder