25 Mart 2016 Cuma

MUZLU RULO PASTA

LEYLAS_KİTCHEN'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


Malzemeler
4 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması için
1,5 yemek kaşığı dolusu nişasta
1,5 yemek kaşığı dolusu un
2,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1/2 paket krem şanti Dilerseniz iç dolgusu olarak krem şanti de kullanabilirsiniz

Üzeri için

250 gr bitter ya da sutlu cikolata,


200 ml krema,


2 yemek kasigi tereyag.


Kremayi ocakta kaynama noktasina getirin ve ocaktan alarak cikolata ve tereyagini ekleyip karistirin. Buzdolabinda koyulasana kadar dinlendirin.




Kek için yumurta akları ve sarıları ayrılır ve ikiside derin bir kaba alınarak sekerin yarısını yumurta akına diğer yarısınıda sarılarına konulur. Ikiside iyice köpürene dek ayrı ayrı kaplarda mikserle çırpılır. Seker eridiğinde yumurta akları ve sarıları birleştirilir. Vanilya, kabartma tozu ve un elenerek eklenir ve spatula yardimiyla çok hafif karıştırılarak malzemelerin bütünleşmesi sağlanır. Ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kek malzemeleri dökülür 180 derecede ısttığımız fırında en fazla 10 dakika pişirilir (Tabi fırından fırına farkedebilir siz yine kürdan batırıp öyle çıkartın). Pişen keki bir bez yardımıyla hafifce rulo yaparak sarıp dinlenmesi saglanir. Krema için krem şanti hariç tüm malzemeler tencereye alınır ve pişirilir,soğumaya yakın kremşanti eklenip çırpılır.Beze sardığımız keki dikkatli bir şekilde açıp ters çevirip yağlı kağıdını dikkatlice sıyırın .Ardından hazırladığımız krema sürülür ve yaklaşık 2 muzu bütün olarak ekleyip rulo yaparak sarılır. Dilerseniz cikolata parcalarida ekleyebilirsiniz. Uzeri icin hazirladiginiz cikolata ganaji surup servis ediyoruz.

Afiyet olsun....







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder