FATMA KARABUL'a teşekkürlerimizi sunuyoruz
Malzemeler :
1 paket kedili bisküvi
Krema için;
2 yumurta sarısı
2 çay bardağı şeker
4 büyük boy çay bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Sonradan eklenecekler;
1 paket toz kremsanti
200 Gr lık labne peyniri
Biskuvileri ıslatmak için;
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı dolusu Granül kahve
Üzeri için;
Kakao
Öncelikle krema hazırlanır. Krema için ayrılan malzemeler karıştırılır ve iyice çırparak ocakta pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır ve toz kremsanti ve labne peyniri de ilave edip mikserle iyice çırpılır.
Islatmak için karışım hazırlanır ve bisküviler tek tek ıslatılarak, istediğimiz bir borcam kabın tabanına Streç Film serip, ilk kata bisküvilerin yarısını dizeriz. Üzerine ince bir şekilde kremadan sürüp, geri kalan bisküvileri de ıslatıp, krema nın üzerine dizeriz. Yine kremadan sürüp, üzerini Streç Film le kaplayıp, dolapta 1 saat beklettikten sonra düz bir tabağa ters ceviririz .
Geride kalan kremayı bir sıkma torbasına alıp pastamızın uzerinin hertarafinı kaplayacak şekilde sıkarız.
En üste istediğimiz kadar kakao serpip servise hazır hale getiririz. Afiyet olsun......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder